Ryż z masłem i szałwią
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Ryż z masłem i szałwią może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką ryż, szałwię, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Rumiane masło i ryż szałwiowy, Szałwia i karmelizowane szalotka brązowe masło na biszkoptach z dyni i szałwii, oraz Szałwia-polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 3 szklanki wody i soli.
Dodaj ryż; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 19 minut lub aż ryż będzie miękki i ciecz jest wchłaniana.
Zdjąć z ognia; odstawić, pokryte, 5 minut.
Podczas gdy ryż stoi, roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj szałwii i czosnku; saut 1 do 2 minut lub aż czosnek jest złoty.
Dodać mieszankę czosnku i octu do ryżu; wrzucić dobrze.