Ryż z kurczakiem i limonką Arjun
Przepis Arjun's Lime Chicken Rice można przygotować w około 8 godzin i 45 minut . Za 1,34 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 325 kalorii . 14 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga wody, bazylii, kurkumy w proszku i kolendry. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 64% , to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Tequila Lime Chicken With Cilantro Lime Rice , Tequila Lime Chicken With Cilantro Lime Rice i Cilantro Lime Chicken Rice , aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, bazylię, sól i pieprz. Zalej kurczaka marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu; ugotuj kurczaka i odłóż na bok.
Podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i smaż czosnek i cebulę, aż będą przezroczyste. Wymieszaj jalapeno, posiekane pomidory, sól i kurkumę; gotować przez 2 minuty, aby pomidory zmiękły. Wsypać ryż, dokładnie wymieszać. Dodaj połowę soku z limonki, liście laurowe, bulion z kurczaka, wodę i ugotowanego kurczaka. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ryż się ugotuje.
Zdjąć z ognia, wyrzucić liście laurowe; wymieszać z pozostałym sokiem z limonki i kolendrą.