Ryż z karmelizowaną szalotką

Ryż z karmelizowaną szalotką
Ryż z karmelizowaną szalotką jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką wino, szalotkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Karmelizowane Szalotki, Karmelizowane Szalotki, oraz Brokuły z karmelizowaną szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średnim rondlu, na średnim ogniu, dodać masło. Gdy masło stopi dodać szalotki i saute aż bardzo miękkie, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem i dodać szczyptę soli. Podnieść ogień do wysokiej i gotować, mieszając do tostów ryżu, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Wlać bulion i wodę i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przełożyć do miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn