Ryż z karmelizowaną szalotką
Ryż z karmelizowaną szalotką jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką wino, szalotkę, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Karmelizowane Szalotki, Karmelizowane Szalotki, oraz Brokuły z karmelizowaną szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średnim rondlu, na średnim ogniu, dodać masło. Gdy masło stopi dodać szalotki i saute aż bardzo miękkie, o 5 protokół. Wymieszać z ryżem i dodać szczyptę soli. Podnieść ogień do wysokiej i gotować, mieszając do tostów ryżu, o 1 minutę.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Wlać bulion i wodę i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Obniżyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut. Doprawić solą, do smaku.
Przełożyć do miski i podawać.