Ryż szafranowy z Chorizo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj ryż szafranowy z Chorizo spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 508 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.65 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, bulion z kurczaka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to ryż szafranowy lub ryż kesar, jak zrobić ryż szafranowy, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Małże gotowane na parze z Chorizo, cytrusami i szafranem Aioli.
Instrukcje
Włożyć bulion z kurczaka do małego rondla i podgrzać na średnim ogniu. Gdy jest ciepło, włącz ogrzewanie do niskiego poziomu i trzymaj na palniku.
W małej misce połącz gorącą wodę i nici szafranowe. Mieszać do rozpuszczenia.
W dużej patelni saute wymieszać ryż i wodę szafranową. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Gdy ryż wchłonie większość płynu, dodaj filiżankę ciepłego wywaru. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bulion zostanie wchłonięty. Nadal dodawać bulion, jedna filiżanka na raz, aż ryż będzie puszysty, ale nadal al dente, około 20 minut.
Podczas gdy ryż jest wchłanianie zapasów, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w małej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać pokrojone w kostkę chorizo i gotować, aż chorizo ma crisped i uwolnił część tłuszczu, 3-4 protokół.
Gdy ryż jest tylko al dente, dodać mrożony groszek i chorizo (w tym oleju z patelni saute). Nadal gotować, aż groszek są podgrzewane przez, o 1 minutę.
Zdjąć ryż z ognia i wymieszać z pozostałą oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.