Ryż Meksykański
Meksykański ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. 307 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka papryki, chili w proszku, ryżu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), oraz Ryż Meksykański dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu podgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
Na patelni umieścić cebulę i podsmażyć na złoty kolor.
Dodaj ryż do patelni i wymieszaj, aby pokryć ziarna olejem.
Wymieszaj zieloną paprykę, kminek, chili w proszku, sos pomidorowy, sól, czosnek, szafran i wodę. Przykryć, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować. Gotować przez 30 do 40 minut, lub aż ryż będzie miękki. Mieszaj od czasu do czasu.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.