Ryż Jaśminowy Imbirowo-Sezamowy
Imbir-sezamowy ryż jaśminowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, nasiona sezamu, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ryż Jaśminowy Imbirowy, Kurczak sojowy imbirowy nad ryżem jaśminowym, oraz Rosół z ryżem jaśminowym i imbirem.
Instrukcje
Ryż i wodę połączyć w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż ryż będzie miękki i woda jest wchłaniana.
Podczas gotowania ryżu, masło i olej ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż masło topi się.
Dodać czosnek i sezam; gotować 3 do 4 minut lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Dodać imbir; gotować 30 sekund.
Wymieszać z gorącym ugotowanym ryżem, solą i pieprzem; gotować 2 minuty.