Ryż cały i soczewica (Majadara)

Ryż cały i soczewica (Majadara)
Cały ryż i soczewica (Majadara) jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. 108 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz cebulę, mielony cynamon, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Cheat ' s soczewica & warzywa brązowy ryż Biryani (ft. Sunrice Rice & Soczewica) + Gratis, Soczewica i ryż, oraz Soczewica i ryż.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek, aż cebula zmięknie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać imbir i mieszać, aż pachnący, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
3
Dodaj brązowy ryż i wymieszaj, aby pokryć ryż olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BrązowyRyż Brązowy
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Wymieszać soczewicę, kminek, sól, czarny pieprz i cynamon do mieszanki ryżu; przykryć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
CynamonCynamon
SoczewicaSoczewica
KminekKminek
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
5
Umieść pokrywkę na garnku i gotuj na małym ogniu, aż soczewica będzie miękka, a ryż wchłonie wodę, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn