Ryż Basmati z szafranem (Zafrani Pulao)

Ryż Basmati z szafranem (Zafrani Pulao)
Ryż Basmati z szafranem (Zaffrani Pulao) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 51 minut. Mieszanka nasion kminku, regularny ryż, nici szafranu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Basmati ryż i groch Pilaf (groch Pulao), Ryż Szafranowy Basmati, oraz Ryż Szafranowy Basmati dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w średniej misce; dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć ryż. Rub ryż delikatnie między palcami; odcedzić. Powtórz 4 lub 5 razy, aż woda będzie czysta; odcedzić. Przykryć ryż zimną wodą; namoczyć 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić; odstawić.
3
Rozgrzać olej w rondlu 2-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj orzechy nerkowca; stir-fry 10 do 20 sekund lub aż orzechy nerkowca są złotobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
5
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Dodać rodzynki do gorącego oleju; Stir-smażyć 20 do 30 sekund lub aż rodzynki pulchnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Usuń z rowkiem łyżką; dodać do nerkowca do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Dodaj nasiona kminku, ziarna pieprzu, strąki kardamonu, goździki, liście laurowe i laski cynamonu do gorącego oleju; skwierczeć 15 do 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Nasiona KminkuNasiona Kminku
GoździkiGoździki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Wymieszać w cebuli; mieszać smażyć 3 do 4 minut lub aż cebula będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
10
Dodać ryż; delikatnie wymieszać smażyć 1 minutę, uważając, aby nie złamać delikatnych ziaren ryżu. Wymieszać w 1 1/2 szklanki zimnej wody, szafran i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
ZiarnaZiarna
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
11
Podgrzać do wrzenia, mieszając raz; zmniejszyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować odkryte 5 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż prawie cała woda odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
12
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować 5 minut; zdjąć z ognia.
13
Niech ryż stać pokryte 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
14
Puch ryżu widelcem lub łyżką do uwolnienia pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
15
Podawać posypane prażonymi nerkowcami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzechy NerkowcaPrażone Orzechy Nerkowca
RodzynkiRodzynki
16
Podawać z pieprzem, strąkami kardamonu, goździkami, liśćmi laurowymi i laskami cynamonu, które pozostały, aby nadal smakować ryż, ale ich nie jeść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
GoździkiGoździki
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 51 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn