Ryż Basmati W Stylu Indyjskim

Ryż Basmati W Stylu Indyjskim
Ryż basmati w stylu indyjskim wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 83 centów za porcję. Ta przystawka ma 277 kalorii, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz nasiona kminku, olej roślinny, strąki kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Spróbuj Ryż Basmati W Stylu Indyjskim, Curry z ciecierzycy (po Indyjsku) na ryżu Basmati, oraz Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ryż w misce z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Odstawić do namoczenia na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej w dużym garnku lub rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
3
Dodaj laskę cynamonu, strąki kardamonu, goździki i nasiona kminku. Gotować i mieszać przez około minutę, a następnie dodać cebulę do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Nasiona KminkuNasiona Kminku
GoździkiGoździki
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Podsmażyć cebulę, aż bogaty złoty kolor, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Odcedzić wodę z ryżu i wymieszać do garnka. Gotować i mieszać ryż przez kilka minut, aż lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać sól i wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż cała woda zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Odstawić na 5 minut, a następnie puch widelcem przed podaniem.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn