Ryż Basmati W Stylu Indyjskim
Ryż Basmati w stylu indyjskim wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 224 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka nasion kminku, strąki kardamon, kawałek laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 35%. Podobne przepisy to Ryż Basmati W Stylu Indyjskim, Curry z ciecierzycy (po Indyjsku) na ryżu Basmati, oraz Łosoś po indyjsku z ryżem Basmati.
Instrukcje
Umieść ryż w misce z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Odstawić do namoczenia na 20 minut.
Rozgrzać olej w dużym garnku lub rondlu na średnim ogniu.
Dodaj laskę cynamonu, strąki kardamonu, goździki i nasiona kminku. Gotować i mieszać przez około minutę, a następnie dodać cebulę do garnka.
Podsmażyć cebulę, aż bogaty złoty kolor, o 10 protokół.
Odcedzić wodę z ryżu i wymieszać do garnka. Gotować i mieszać ryż przez kilka minut, aż lekko tosty.
Dodać sól i wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż cała woda zostanie wchłonięta.
Odstawić na 5 minut, a następnie puch widelcem przed podaniem.