Przepis w stylu angielskim Fish and Chips może zaspokoić szkockie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Na $2.97 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 585 kalorii, 32G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, ocet słodowy, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet słodowy, można śledzić to danie główne z Ciasto Pawłowa z jagodami i śmietaną jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Podobne przepisy to Ryby z frytkami po angielsku, Angielski Seaside pikantny sos tatarski do ryb i frytek, oraz Prawdziwe angielskie Fish and Chips z Yorkshire Beer Batter.
Instrukcje
1
Podgrzej 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy do 325 stopni F. naprzemiennie podgrzej 3 cale oleju w głębokim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Słonina Wieprzowa
2
Obrać ziemniaki i pokroić je na chipsy, o wielkości palca wskazującego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, Podgrzewany
3
Ziemniaki wrzucić do oleju. Frytki smażymy od 2 do 3 minut; nie powinny być w tym momencie chrupiące ani w pełni ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Wyjmij wióry za pomocą Sitka pająka lub łyżki z rowkiem, na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Podkręć temperaturę oleju do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
6
W dużej misce, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
7
Wlać wodę sodową i ubijać do gładkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Mąkę ryżową rozłożyć na talerzu. Pogłębiać kawałki ryb w mące ryżowej,a następnie zanurzyć je w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Pasek Skórki Cytrynowej
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
9
Włóż wióry na dno kosza frytkownicy i ostrożnie zanurz w gorącym oleju. Ostrożnie pomachać poobijaną rybę do bulgoczącego oleju, a następnie upuścić je na wierzchu chipsów. Smażyć rybę z frytkami przez 4 do 5 minut, aż będzie chrupiąca i brązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
10
Wyjąć kosz i osuszyć rybę z frytkami na ręcznikach papierowych; doprawić lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Podawać owinięte w rożek gazetowy z octem słodowym i / lub sosem tatarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Słodowy
Sos Tatarski
1
1 szklanka majonezu
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2
1 łyżka posiekanych kaparów
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
3
1 łyżka posiekanych korniszonów
Składniki, których będziesz potrzebować
Korniszony
4
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Liściowa Płaska
5
1/2 cytryny, soku
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Dash hot sauce
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
7
W małej misce, połączyć wszystkie składniki. Schłodzić przed podaniem niech smaki poślubić.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.