Ryby z frytkami po angielsku
Przepis w stylu angielskim Fish and Chips może zaspokoić szkockie pragnienie w około 1 godzina i 5 minut. Na $2.97 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 585 kalorii, 32G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, ocet słodowy, ziemniaki russet i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet słodowy, można śledzić to danie główne z Ciasto Pawłowa z jagodami i śmietaną jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Podobne przepisy to Ryby z frytkami po angielsku, Angielski Seaside pikantny sos tatarski do ryb i frytek, oraz Prawdziwe angielskie Fish and Chips z Yorkshire Beer Batter.
Instrukcje
Podgrzej 3 cale oleju w głębokiej frytkownicy do 325 stopni F. naprzemiennie podgrzej 3 cale oleju w głębokim garnku.
Obrać ziemniaki i pokroić je na chipsy, o wielkości palca wskazującego.
Ziemniaki wrzucić do oleju. Frytki smażymy od 2 do 3 minut; nie powinny być w tym momencie chrupiące ani w pełni ugotowane.
Wyjmij wióry za pomocą Sitka pająka lub łyżki z rowkiem, na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby osuszyć.
Podkręć temperaturę oleju do 375 stopni F.
W dużej misce, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz, i jajko.
Wlać wodę sodową i ubijać do gładkiego ciasta.
Mąkę ryżową rozłożyć na talerzu. Pogłębiać kawałki ryb w mące ryżowej,a następnie zanurzyć je w cieście, pozwalając nadmiar kapać.
Włóż wióry na dno kosza frytkownicy i ostrożnie zanurz w gorącym oleju. Ostrożnie pomachać poobijaną rybę do bulgoczącego oleju, a następnie upuścić je na wierzchu chipsów. Smażyć rybę z frytkami przez 4 do 5 minut, aż będzie chrupiąca i brązowa.
Wyjąć kosz i osuszyć rybę z frytkami na ręcznikach papierowych; doprawić lekko solą.
Podawać owinięte w rożek gazetowy z octem słodowym i / lub sosem tatarskim.
1 łyżka posiekanych kaparów
1 łyżka posiekanych korniszonów
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
W małej misce, połączyć wszystkie składniki. Schłodzić przed podaniem niech smaki poślubić.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.