Ryby Prowansalskie
Ryby prowansalskie to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 50 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka halibuta, ząbek czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 38 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prowansalska Zupa Rybna, Emerils Fish Provencal, oraz Pieczona Ryba Prowansalska.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko posmaruj naczynie do pieczenia na tyle duże, aby utrzymać filety w jednej warstwie.
Filety umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia, lekko doprawić solą i pieprzem, skropić winem. Ułóż plastry pomidora na wierzchu ryby, nakładając je lekko, jeśli necessary.In mała miska, wymieszać razem 2 Tbs. z oliwy z oliwek, czosnku, estragonu, pietruszki i tymianku. Łyżka mieszanki ziół równomiernie na pomidory, doprawić solą i pieprzem, i posypać bułką tartą.
Mżawka z pozostałych 1 Tbs. oliwa z oliwek.
Piec, aż bułka tarta są rumiane na górze i ryby jest nieprzezroczyste przez cały, 25 do 30 protokół.
Podawać natychmiast, bezpośrednio z naczynia do pieczenia.
Służy 4.Adaptacja Williams-Sonoma Fish for Dinner (Weldon Owen, 2009).
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.