Ryba Z Grilla Po Japońsku
Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską i pieprz, sake, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj GRILLOWANY JAPOŃSKI FARM STYLE TERIYAKI BOWL, Ryba Z Grilla Po Hiszpańsku, oraz Japońskie Tacos Rybne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić marynatę, połącz wszystkie składniki w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie natychmiast usunąć z ognia. Przykryć i ostudzić do temperatury pokojowej.
Filety rybne ułożyć w głębokim naczyniu do pieczenia i zalać marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc, obracając ryby od czasu do czasu.
Przygotuj gorący ogień w grillu. Olej ruszt do grilla lub perforowany stojak do grilla.
Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć.
Wyszczotkuj lub spryskaj filety z obu stron oliwą z oliwek.
Umieść rybę, od strony ciała w dół, na stojaku do grillowania i grilluj przez 10 minut na cal grubości, obracając raz w połowie. Filet rybny jest wykonywany, gdy zaczyna się łuszczyć, gdy testowany jest widelcem w najgrubszej części.
Zdjąć z grilla, doprawić solą i pieprzem i podawać na gorąco, przyozdobione świeżymi plasterkami cytryny.
From 25 Essentials: Techniques for Grilling Fish by Karen Adler and Judith Fertig. Copyright © 2010 by Karen Adler and Judith Fertig; photographs copyright © 2010 by Joyce Oudkerk. Opublikowane przez Harvard Common Press.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.