Ryba w pergaminie z redukcją cytrusów
Ryba w pergaminie z redukcją cytrusów jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 510 kalorii, 46g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz steki, czosnek, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Arbuz, lemoniada i jagodowe lody jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ryba Owinięta Pergaminem, Grillowana ryba w pergaminie, oraz Wiosenna Ryba W Pergaminie.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 6 kwadratów pergaminowych, wystarczająco dużych, aby złożyć w opakowanie wokół filetów
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Skórka pół cytryny. Sok z cytryny i 1 limonki. Pozostałą cytrynę i limonkę pokroić w bardzo cienkie plasterki.
Umieść kilka plastrów cytryny i limonki na środku każdego pergaminu.
Ułożyć filet rybny na wierzchu. (Cytrusy pomogą utrzymać rybę przed spaleniem na dnie.)
W misce ubij razem oliwę z oliwek, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soków z cytryny i limonki, a następnie skrop rybę. Każdy kawałek ryby wymieszać z kilkoma plastrami cytryny i limonki. Szczelnie złożyć papier do pergaminu w opakowaniach i upewnić się, że są one dobrze uszczelnione.
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia i piec przez 10 do 12 minut, w zależności od grubości ryby.
Pozostałe soki z cytrusów umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć o połowę, często mieszając.
Dodaj ocet sherry, miód i 1 łyżeczkę soli.
Natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny wymieszać z lekką szczyptą soli i pieprzu do dekoracji.
Umieść każde pergaminowe opakowanie na talerzu z obręczą. Ostrożnie rozerwać lub pokroić pergaminowe paczki i skropić rybę łyżeczką cytrusowej redukcji i udekorować natką pietruszki i skórką z cytryny.