Ryba słodko-kwaśna (stegte Fisk I Eddike)
Słodko-kwaśna ryba (stegte Fisk i Eddike) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 252 kalorie, 26g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, twardo mięsiste ryby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Słodko-kwaśna ryba Mini Smørrebrød (Smørrebrød med stegte Fisk i Eddike), Ryba słodko-kwaśna, oraz Ryba słodko-kwaśna.
Instrukcje
Mąkę połączyć, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w szerokiej płytkiej misce lub patelni ciasto. Zanurz ryby w mieszaninie, aby pokryć, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; dodać rybę i gotować, partiami, jeśli to konieczne, ostrożnie obracając raz, aż nieprzejrzysty w środku i złoty Na zewnątrz, 3 do 5 minut na stronę.
Przenieść do płytkiego szklanego naczynia wystarczająco dużego, aby zmieścić filety w jednej warstwie. Top z plasterkami cebuli.
Połącz ocet, wodę, cukier, ziarna pieprzu, jagody ziela angielskiego, liść laurowy i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier. Natychmiast zalać rybę.
Pozostawić do marynowania przez co najmniej 15 minut w temperaturze pokojowej lub przykryć, przechowywać w lodówce i marynować do 3 dni.
Z marynaty wyjąć rybę i cebulę.
Podawać na ciepło lub schłodzone.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.