Ryba marynowana w sosie Salmoriglio
Marynowana ryba z sosem Salmoriglio to pescatarian danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 47g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Idź do sklepu i odebrać masło, sok z cytryny, ocet, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczona ryba z pieczonymi ziemniakami, pomidorami i sosem Salmoriglio, Ryba Pieczona W Całości Z Salmoriglio, oraz Orzo z miętowym sosem Salmoriglio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety rybne zalać odrobiną octu, następnie opłukać pod zimną, bieżącą wodą. Filety osuszyć papierowymi ręcznikami i ułożyć na żaroodpornym szklanym lub ceramicznym talerzu. Natrzyj trochę soli na pozbawione skóry boki filetów i posyp sokiem z cytryny.
Połowę bułki tartej rozprowadzić na filetach i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek; obrócić filety i powtórzyć z pozostałą bułką tartą i oliwą z oliwek. Przykryć i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
W mini robocie kuchennym połącz liście tymianku, sok z cytryny, musztardę i sól. Puls przez 1 minutę.
Dodać masło i proces, aż całkowicie gładkie. Po włączeniu maszyny dodaj oliwę w cienkim, stałym strumieniu, aż do całkowitego włączenia. SOS doprawić solą i przelać do rondla.
Rozgrzej piekarnik do 400 lub rozpal grilla.
Piec ryby na talerzu, aż tylko gotowane przez, o 12 do 15 protokół. Alternatywnie, grillować ryby, skórką w dół do skórki na filety, przez około 5 minut; obrócić filety i grillować tylko do momentu, aż się łuszczą, o 4 minuty dłużej.
Filety rybne polać sosem salmoriglio i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.