Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek
Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na 11,3 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, pietruszkę płaską, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Ryba gotowana w piekarniku w oliwie z oliwek, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Pieczona flądra z czosnkiem i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Połowę kaparów posiekać i osuszyć rybę.
Posypać rybę 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i odstawić 10 minut w temperaturze pokojowej. Ułóż połowę plasterków cytryny w 1 warstwie w 8-calowym szklanym naczyniu do pieczenia i ułóż ryby w 1 warstwie nad cytryną. Top z wszystkich kaparów, Pozostałe plastry cytryny, i 3 łyżki natki pietruszki, następnie wlać olej na rybę.
Piec w środku piekarnika, odkryte, aż ryby tylko płatki i jest gotowane przez, o 1 do 1 1/4 godziny.
Podawać ryby z plasterkami cytryny, kaparami i oliwą.
Posypać pozostałą łyżką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.