Ryba gotowana na parze z imbirem

Ryba gotowana na parze z imbirem
Ryba gotowana na parze z imbirem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 14g tłuszczu i w sumie 298 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje $5.12 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, szalotki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Z łyżką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Ryba gotowana na parze z imbirem, Ryba Gotowana Na Parze Z Imbirem, oraz Gotowana na parze cała ryba z szalotką i imbirem.

Instrukcje

1
Ustaw duży bambusowy lub metalowy kosz do gotowania na parze na patelni z gotującą się wodą na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Zmiażdż plastry imbiru płaską stroną noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Umieść czosnek i połowę imbiru i szalotki na talerzu, który zmieści się w parowniku. Kilkakrotnie nacinaj skórę ryby nożem; dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Połóż rybę skórą do góry na talerzu, skrop 2 łyżeczkami oleju sezamowego i posyp cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5
Włóż talerz do parowca.
6
Wymieszaj sos sojowy i wino ryżowe i polej rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Przykryj i gotuj rybę na parze, aż się ugotuje, 6 do 12 minut, w zależności od grubości. Ostrożnie wyjmij płytę grzejną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Dodaj groszek śnieżny do parowca, dopraw solą, przykryj i gotuj do jasnozielonego, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Rybę przełożyć na półmisek, na wierzch wyłożyć łyżką soki i posypać pozostałymi szalotkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Rozgrzej pozostałe 2 łyżeczki oleju sezamowego i oleju arachidowego na patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Dodaj pozostały imbir i gotuj, aż zacznie się brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
12
Polej rybę gorącym olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
13
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn