Ryba gotowana na parze z Chardą i ziemniakami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj gotowaną na parze rybę z Chardą i ziemniakami. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 427 kalorii. Ten przepis służy 4. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, oliwę z oliwek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Fingerling Potato-Por z Chardą Szwajcarską i jajkami, Saute-Chard Szwajcarski na parze, oraz Pieprz i szaszłyk Szwajcarski z jajkiem sadzonym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodać ziemniaki, doprawić solą i pieprzem i wymieszać, upewniając się, że nic nie przykleja się do dna patelni, dopóki nie zaczną kolorować, 3 do 4 minut.
Dodać cebulę, chard łodygi, i czerwone płatki chile, i doprawić solą i pieprzem. Jeśli cebula lub chard zaczną się przyklejać, dodaj dwie łyżki wywaru z kurczaka i kontynuuj gotowanie. Gotować, aż cebula zmiękną, o 3 minuty dłużej.
Dodaj pozostały wywar i złóż w liściach chard aż lekko zwiędną, mieszając do połączenia.
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem. Obniżyć ogień do średniego i ostrożnie umieścić filety rybne na wierzchu haszyszu, przykryć i gotować, aż ryba się gotuje i płatki z wyciągnął widelcem, 3 do 5 minut.
Posypać sokiem z cytryny i pietruszką.
Przełożyć na talerze i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.