Ryż ziołowy cytrynowy

Ryż ziołowy cytrynowy
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, cytrynowy ryż ziołowy może być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym, lakto ovo-wegetariańskim i przyjaznym dla mapy żywności. Z tego przepisu składa się 7 porcji po 140 kalorii, 3 g białka i 0 g tłuszczu każda. Za 65 centów za porcję, ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pietruszki, bulionu warzywnego, ryżu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżkowy wynoszący 20%. Sałatka z kuskusem z ziołami cytrynowymi, bruschetta z ricottą i pieczonymi pomidorami z cytryną oraz przegrzebki z masłem czosnkowym i cytrynowym dressingiem feta są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj bulion, ryż, chilli i sól; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Zdjąć z ognia; odstawić na 5 minut. Rozgnieść widelcem i wymieszać z pozostałymi składnikami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia3
Magazyn