Rustykalny wiosenny gulasz warzywny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka karczochów, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Wiosenny Gulasz Warzywny, Wiosenny Gulasz Warzywny, oraz Wiosenny Gulasz Warzywny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce, połączyć sok z cytryny i 2 kwarty zimnej wody. Odciąć górne połówki karczochów i wyrzucić; zerwać i wyrzucić zewnętrzne liście w dół do delikatnych, jasnozielonych wewnętrznych. Przycinaj i odrzucaj końce łodygi. Za pomocą małego, ostrego noża oddzielić ciemnozieloną włóknistą skórę od dna karczocha i pozostałych łodyg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczochy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wytnij karczochy na pół wzdłuż; zgarnij i wyrzuć rozmyte centra i wszelkie kolczaste płatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż i wrzucić do wody cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Cebulę obrać; pokroić na pół wzdłuż, a następnie pokroić wzdłuż na kawałki o grubości 1/4 cala. Opłucz koper włoski, obetnij i wyrzuć łodygi i końce korzeni. Zarezerwuj kilka gałązek liściastych do dekoracji w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Wytnij głowice wzdłuż na pałki zapałkowe o grubości około 1/4 cala. Groszek z łupin. Dobrze opłucz sałatę i obetnij i wyrzuć rdzeń; pokrój liście na 3 cale długości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Osuszyć karczochy. W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, często mieszać karczochy, cebula, i koper włoski w oliwie z oliwek, aż cebula kuleje, 7 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj 5 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż karczochy są miękkie po przekłuciu, 12 do 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
8
Dodać groch; doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż groch będą miękkie po przekłuciu, 2 do 3 protokół. Wymieszać w sałacie i gotować, aż ledwo zwiędły, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Serrano Lub 1 Duża Papryczka Jalapeno, Bez Pestek I Posiekana
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
9
Dodać sól i pieprz do smaku. Dusić chochle w miseczkach i udekorować reserved gałązki kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego