Rustykalny Ratatouille
Rustykalny Ratatouille to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 231 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, bakłażan, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ratatouille 's Ratatouille (Thomas Keller' s Confit Byaldi), Confit Byaldi (aka Ratatouille ' s Ratatouille), oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 232°. w misce, wrzucić cukinię, bakłażan, paprykę i cebulę z tymiankiem, rozmaryn, 3/4 łyżeczki soli, czarny pieprz, 2 łyżki wody i oleju. Zalać oprawioną blachę sprayem do gotowania.
Rozłóż warzywa na patelni w jednej warstwie; piecz, mieszając raz, 25 minut. W tej samej misce połącz ciecierzycę, pomidory, czosnek, pastę pomidorową i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj do patelni z warzywami w jednej warstwie; pieczeń 10 do 12 minut więcej. Warzywa wrzucić octem; podzielić na 6 miseczek; posypać bazylią.