Rustykalny Biały Chleb
Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wody, białka jaja, drożdże i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rustykalny Doniczka chleb bochenki lub bułki, RUSTYKALNA ZUPA Z KAPUSTY, ZIEMNIAKÓW I BIAŁEJ FASOLI, oraz Chleb Żytni Rustykalny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce i odstawić na 5 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 3/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny drożdży; mieszać do miękkiego ciasta formy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć 2 palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Rozwal ciasto. Przykryj i pozostaw 5 minut. Kształt ciasta na 6-calowy Okrągły; umieścić na blasze do pieczenia posypane mąki kukurydzianej. Lekko pokryć powierzchnię ciasta sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić 45 minut lub do podwojenia wielkości.
Połącz 1 łyżeczkę wody i białka jajka, mieszając trzepaczką; wymieszaj ciasto. Wykonaj 3 (4-calowe) kawałki o głębokości 1/4 cala w poprzek ciasta za pomocą ostrego noża.
Piec w 450 przez 20 minut lub aż chleb jest rumiane na dnie i brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.