Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados

Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados
Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 5996 kalorii, 77g białka, oraz 416g tłuszczu. Na 11,14 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jabłek galan, calvados, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rustykalne Tarty Jabłkowe, Rustykalne Tarty Jabłkowe, oraz Rustykalne Tarty Mini Apple.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Gotować 1/3 szklanki cukru w suchym 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w blady złoty karmel. Odchylić patelnię i ostrożnie wlać cydr i ocet (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Dusić na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
OcetOcet
CydrCydr
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gdy syrop simmers, jabłka pokroić w plastry 1/8-cala grubości z krajalnicą, obracając wokół rdzenia każdego z nich (wyrzucić rdzenie).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
SyropSyrop
4
Dodać plastry jabłka do gorącego syropu na patelni, delikatnie podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć z ognia i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zwiędną syropem, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
SyropSyrop
6
Podczas gdy jabłka stoją, rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
7
Pokrój na ćwiartki, formując 4 (6-calowe) kwadraty i zetrzyj nadmiar mąki z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Przenieś kwadraty na dużą płytką patelnię do pieczenia, w razie potrzeby nakładając się na siebie (kwadraty będą pasować bez dotykania po późniejszym złożeniu krawędzi).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Jabłka odcedzić na sitku ustawionym nad miseczką (zapas syropu), następnie na każdym kwadracie ułożyć plastry, pozostawiając dookoła 3/4-calową obwódkę. Obramuj jabłka wzdłuż krawędzi, ściskając krawędzie w razie potrzeby, a następnie ułóż wierzchołki jabłek w całości 1 łyżką masła i posyp pozostałą 1/2 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Piec tarty, aż jabłka będą miękkie, ciasto jest dmuchane, a krawędzie i spody są złotobrązowe, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Podczas pieczenia tarty, gotować zarezerwowany syrop na patelni z Calvados i pozostałe 2 łyżki masła, aż zagęszczony i zredukowany do około 1/3 Puchar.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
MasłoMasło
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Pędzel lub mżawka gorący syrop na tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
1
Ubij śmietanę z cukrem i Calvadosem w schłodzonej misce trzepaczką lub mikserem, aż śmietana będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Podawać z tartami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn