Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados
Rustykalne tarty jabłkowe z bitą śmietaną Calvados to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 5996 kalorii, 77g białka, oraz 416g tłuszczu. Na 11,14 zł / porcja, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jabłek galan, calvados, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rustykalne Tarty Jabłkowe, Rustykalne Tarty Jabłkowe, oraz Rustykalne Tarty Mini Apple.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Gotować 1/3 szklanki cukru w suchym 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w blady złoty karmel. Odchylić patelnię i ostrożnie wlać cydr i ocet (karmel stwardnieje i energicznie paruje). Dusić na umiarkowanie małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż karmel się rozpuści.
Podczas gdy syrop simmers, jabłka pokroić w plastry 1/8-cala grubości z krajalnicą, obracając wokół rdzenia każdego z nich (wyrzucić rdzenie).
Dodać plastry jabłka do gorącego syropu na patelni, delikatnie podrzucając do herbu.
Wyjąć z ognia i odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zwiędną syropem, 5 do 10 minut.
Podczas gdy jabłka stoją, rozwałkuj arkusz ciasta francuskiego na 12-calowy kwadrat na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką.
Pokrój na ćwiartki, formując 4 (6-calowe) kwadraty i zetrzyj nadmiar mąki z obu stron.
Przenieś kwadraty na dużą płytką patelnię do pieczenia, w razie potrzeby nakładając się na siebie (kwadraty będą pasować bez dotykania po późniejszym złożeniu krawędzi).
Jabłka odcedzić na sitku ustawionym nad miseczką (zapas syropu), następnie na każdym kwadracie ułożyć plastry, pozostawiając dookoła 3/4-calową obwódkę. Obramuj jabłka wzdłuż krawędzi, ściskając krawędzie w razie potrzeby, a następnie ułóż wierzchołki jabłek w całości 1 łyżką masła i posyp pozostałą 1/2 łyżką cukru.
Piec tarty, aż jabłka będą miękkie, ciasto jest dmuchane, a krawędzie i spody są złotobrązowe, 25 do 30 minut.
Podczas pieczenia tarty, gotować zarezerwowany syrop na patelni z Calvados i pozostałe 2 łyżki masła, aż zagęszczony i zredukowany do około 1/3 Puchar.
Pędzel lub mżawka gorący syrop na tarty.
Ubij śmietanę z cukrem i Calvadosem w schłodzonej misce trzepaczką lub mikserem, aż śmietana będzie miękka.