Rustykalne Jabłkowe Crostata
Need a deser wegetariański? Rustykalna Crostata jabłkowa może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje 46 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego cynamonu, mąki, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Rustykalna Szarlotka Crostata, Rustykalne Jabłko Duńska Crostata, oraz Rustykalna Jagodowa Crostata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier granulowany, proszek do pieczenia i sól połączyć w robocie kuchennym; PULS 4 razy lub do wymieszania.
Dodać masło; pulsować 10 sekund lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Z włączonym procesorem powoli wlewaj lodowatą wodę przez rynnę spożywczą, przetwarzając aż do wymieszania (nie pozwól, aby ciasto uformowało kulkę).
Delikatnie wcisnąć mieszankę w 4-calowy okrąg na folii; przykryć. Schłodzić przez 15 minut. Lekko zachodzą na siebie 2 arkusze folii na ledwo wilgotnej powierzchni. Rozpakuj schłodzone ciasto i połóż na folii. Przykryj ciasto 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii. Wałkiem do ciasta rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło.
Usuń górne arkusze folii z tworzywa sztucznego; umieść ciasto, zawiń plastikową stroną do góry, na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Aby przygotować nadzienie, połącz jabłka, cukier, cynamon i sól. Ułóż w środku ciasta, pozostawiając 2-calową granicę. Zagnij krawędzie ciasta w kierunku środka, delikatnie naciskając, aby uszczelnić (ciasto pokryje tylko częściowo mieszankę jabłek). Równomiernie posypać 1 łyżeczką posiekanego masła odsłoniętymi owocami.
Połącz wodę z żółtkiem jajka; posmaruj brzegi ciasta.
Posypać cukrem turbinado mieszaniną jabłek i ciasta, w razie potrzeby.
Piec w 400 przez 25 minut lub do momentu, gdy skórka będzie brązowa.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.