Rustykalne ciasto oliwkowe z syropem miodowym

Rustykalne ciasto oliwkowe z syropem miodowym
Rustykalne ciasto z oliwą z oliwek z syropem miodowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,33 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Karithopita (ciasto z orzechów greckich i oliwy z oliwek z syropem pomarańczowym), oraz Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj patelnię z olejem roślinnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wytnij 9-calowy Okrągły pergamin i umieść go na dnie patelni, a następnie spryskaj papier. Mąkę na patelni, wytrząsając nadmiar. Odstawić patelnię na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
3
W misce lub na arkuszu pergaminu, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać z solą. Odstawić suche składniki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych1-1/4 łyżeczki Suszonych Płatków Pietruszki, Podzielonych
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
4
W małej misce, połączyć mleko, Grand Marnier, sok pomarańczowy, i skórka z cytryny. Odstawić mokre składniki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand MarnierGrand Marnier
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
5
Umieścić jajka i cukier w dużej misce i ubijać ręcznie trzepaczką do balonu, aż będą dobrze połączone i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1
Najpierw włóż oliwę do płynnej miarki Pyrex, aby ułatwić nalewanie. Możesz również zrobić kołyskę z ręcznikiem kuchennym, aby utrzymać miskę stabilnie podczas ubijania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Po emulgowaniu oleju do mieszaniny jaj, zacznij dodawać suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mokrymi składnikami w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchym. Jak zrobić każdy dodatek suchych i mokrych składników, trzepać ręcznie, aż ciasto jest gładkie, bez nadmiernego obgryzania, przed dodaniem następnego. W razie potrzeby zeskrobać miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Daj patelni kilka kranów na blacie, aby osiąść pęcherzyki powietrza w cieście.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piec ciasto do głębokiego złotego brązu, lekko kopulasty, i ewentualnie popękane na górze, o 70 protokół. Szaszłyk powinien wyjść czysty z ciasta, ale z kilkoma wilgotnymi okruchami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu na około 15 minut. Aby zdemontować ciasto, Uruchom mały nóż na krawędziach ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Umieść tekturę lub talerz na patelni i odwróć patelnię. Ciasto powinno wysunąć się na tekturę. Obrać pergamin (z tego, co kiedyś było spód ciasta) i odwrócić ponownie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
7
Usuń górną deskę i ciasto będzie prawej stronie do góry. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na stojaku drucianym, aż będzie tylko lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej przed krojeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Tymczasem, podczas pieczenia ciasta, zrobić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
9
Miód, cukier, wodę, goździki i skórkę cytrusową połączyć w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru i regulacji ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o prawie połowę i tak grube jak lekki syrop, 10 do 12 protokół. (Powinieneś mieć trochę więcej niż 3/4 szklanki syropu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady2/3 Szklanki (4 Uncje) Półsłodkich Kawałków Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
10
Wyjmij patelnię z ognia i wlej syrop do pojemnika, aby ostygł do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
11
Usunąć goździki i skórkę z syropu i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
12
Aby służyć, pokroić ciasto i umieścić plastry na talerzach.
13
Każdy plaster obficie skropić syropem miodowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn