Rustykalne ciasto oliwkowe z syropem miodowym
Rustykalne ciasto z oliwą z oliwek z syropem miodowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 575 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,33 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól koszerną, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Karithopita (ciasto z orzechów greckich i oliwy z oliwek z syropem pomarańczowym), oraz Oliwkowe ciasto Kuskus z Crème Fraîche i syropem daktylowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Spryskaj patelnię z olejem roślinnym.
Wytnij 9-calowy Okrągły pergamin i umieść go na dnie patelni, a następnie spryskaj papier. Mąkę na patelni, wytrząsając nadmiar. Odstawić patelnię na ciasto.
W misce lub na arkuszu pergaminu, przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać z solą. Odstawić suche składniki na bok.
W małej misce, połączyć mleko, Grand Marnier, sok pomarańczowy, i skórka z cytryny. Odstawić mokre składniki na bok.
Umieścić jajka i cukier w dużej misce i ubijać ręcznie trzepaczką do balonu, aż będą dobrze połączone i gładkie.
Najpierw włóż oliwę do płynnej miarki Pyrex, aby ułatwić nalewanie. Możesz również zrobić kołyskę z ręcznikiem kuchennym, aby utrzymać miskę stabilnie podczas ubijania.)
Po emulgowaniu oleju do mieszaniny jaj, zacznij dodawać suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mokrymi składnikami w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchym. Jak zrobić każdy dodatek suchych i mokrych składników, trzepać ręcznie, aż ciasto jest gładkie, bez nadmiernego obgryzania, przed dodaniem następnego. W razie potrzeby zeskrobać miskę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Daj patelni kilka kranów na blacie, aby osiąść pęcherzyki powietrza w cieście.
Piec ciasto do głębokiego złotego brązu, lekko kopulasty, i ewentualnie popękane na górze, o 70 protokół. Szaszłyk powinien wyjść czysty z ciasta, ale z kilkoma wilgotnymi okruchami.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu na około 15 minut. Aby zdemontować ciasto, Uruchom mały nóż na krawędziach ciasta.
Umieść tekturę lub talerz na patelni i odwróć patelnię. Ciasto powinno wysunąć się na tekturę. Obrać pergamin (z tego, co kiedyś było spód ciasta) i odwrócić ponownie.
Usuń górną deskę i ciasto będzie prawej stronie do góry. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na stojaku drucianym, aż będzie tylko lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej przed krojeniem.
Tymczasem, podczas pieczenia ciasta, zrobić syrop.
Miód, cukier, wodę, goździki i skórkę cytrusową połączyć w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru i regulacji ciepła w razie potrzeby, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o prawie połowę i tak grube jak lekki syrop, 10 do 12 protokół. (Powinieneś mieć trochę więcej niż 3/4 szklanki syropu.)
Wyjmij patelnię z ognia i wlej syrop do pojemnika, aby ostygł do temperatury pokojowej.
Usunąć goździki i skórkę z syropu i wyrzucić.
Aby służyć, pokroić ciasto i umieścić plastry na talerzach.
Każdy plaster obficie skropić syropem miodowym.