Rustykalna Pizza Ziemniaczana Z Rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj rustykalnej pizzy ziemniaczanej z rozmarynem. Ten przepis służy 24. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, soli, sera gruyère i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Pizza Ziemniaczano-Rozmarynowa, New potato & rosemary pizza, oraz Czerwone ziemniaki i rozmaryn Pizza.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu; dodać czosnek. Smażyć 30 sekund; usunąć z ciepła.
Płaszcz ręce sprayem do gotowania. Naciśnij ciasto do pizzy na 15-x 10-calową galaretkę pokrytą sprayem do gotowania. Ciasto zalać sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 475 przez 4 minuty lub aż zestaw.
Rozłóż smażony czosnek równomiernie na skórce; top z 3/4 szklanki sera. Ułóż plastry ziemniaków nad serem, nakładając się w razie potrzeby.
Posypać rozmarynem, solą i pieprzem. Wierzch z pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 475 przez 8 minut lub aż ser się roztopi i skórka będzie złota.
Ostudzić 10 minut na stojaku z drutu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto