Rustykalna nektarynka i jeżyna Crostata ze skórką z mąki kukurydzianej

Rustykalna nektarynka i jeżyna Crostata ze skórką z mąki kukurydzianej
Rustykalna nektarynka i jeżyna Crostata z mąką kukurydzianą może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką mąkę, sól, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Śliwkowo-Nektarynkowo-Jeżynowa Kruszonka Z Polewą Kukurydzianą-Pistacjową, Rustykalne pomidorowe ciasto z cukinią ze skórką z mąki kukurydzianej, oraz Borówka i jeżyna Galette ze skórką z mąki kukurydzianej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w procesorze i zmiksuj 5 sekund.
2
Dodać masło; za pomocą włączania/wyłączania miksować, aż masło zostanie zredukowane do kawałków wielkości grochu. (Aby zapewnić łuszczącą się skórkę, należy uważać, aby nie przepracować masła.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
3
Dodaj 1/3 szklanki wody z lodem. Używając włączania / wyłączania, mieszaj, aż ciasto zbierze się w wilgotnych grudkach, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć; schłodzić co najmniej 1 godzinę. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.)
5
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanym mąką arkuszu pergaminu do 14-calowej rundy, obracając ciasto od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejeniu. Przesuń bez obręczy blachy do pieczenia pod pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Przenieść ciasto na pergaminie do lodówki. Schłodzić, aż ciasto lekko ujędrni, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
W średniej misce wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wymieszać w owocach i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
OwoceOwoce
3
Odstawić do momentu uwolnienia soków, mieszając owoce od czasu do czasu, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przenieś blachę do pieczenia z ciastem na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Odstawić 8 minut, aby ciasto lekko zmiękło, jeśli jest zbyt twarde, aby złożyć. Łyżka owoców i soków do środka ciasta. Ułóż owoce w warstwie o średnicy nawet 10 cali w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OwoceOwoce
7
Wyszczotkuj 2-centymetrową granicę ciasta z polewą jajeczną. Podnieś około 2 cali granicy ciasta i szczypta do utworzenia pionowego szwu. Kontynuuj wokół tart, szczypanie szew co 2 cale do utworzenia stałego granicy. Fold granicy w dół nad owocami (centrum 6 cali owoców pozostają odkryte).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OwoceOwoce
GlazuraGlazura
JajkoJajko
8
Pędzel złożony obramowanie szkliwem jajecznym; posypać cukrem surowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier SurowyCukier Surowy
GlazuraGlazura
JajkoJajko
9
Umieść blachę do pieczenia z tartą w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Piec, aż skorupa jest złoty brąz i nadzienie owocowe bulgotanie na brzegach, o 55 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjmij z piekarnika; wsuń dużą metalową szpatułkę pod tartę, aby poluzować pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PiekarnikPiekarnik
12
Umyj owoce konfiturami. Przesuń tart na stojaku. Fajne 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
OwoceOwoce
13
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
14
* Dostępne na rynkach włoskich, sklepach z naturalną żywnością i niektórych supermarketach.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn