Rustykalna Jesienna tarta z owocami wymaga ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 5G białka, oraz 22g tłuszczu. 181 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonej gałki muszkatołowej, soku pomarańczowego, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Rustykalna Jesienna Tarta Owocowa, Rustykalna Tarta Owocowa, oraz Rustykalna Tarta Owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zimne masło i serek kroimy na mąkę nożem lub blenderem do ciast, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. (Można to również zrobić w robocie kuchennym: pulse zimnego masła do mąki, aż mieszanina przypomina mąkę kukurydzianą; dodać serek i pulse, aż będzie wielkości małego groszku.) Po wyciśnięciu garści mieszanki powinna ona uformować kulkę. Uformuj ciasto na okrągły dysk, owinąć je w plastik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Ubić razem brązowy cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, kardamon i skrobię kukurydzianą. Owoce wrzucić z mieszanką cukrowo-przyprawową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Ustaw 8-calowy patelni tart, lub, jeśli będziesz dokonywanie wolnej formy tart (galette), lekko nasmarować blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Ciasto rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej, tworząc 10-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Ciasto przełożyć na patelnię lub blachę do pieczenia. Udekoruj owoce w tartym cieście. Jeśli pieczesz tartę na blasze do pieczenia, pozostaw 2-calową krawędź ciasta i złóż ją nad krawędzią owoców (fałdy ciasta będą się pokrywać).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Piec tartę w nagrzanym piekarniku, aż ciasto jest rumiane i nadzienie jest bąbelkowe, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Wyjąć tartę z piekarnika i posmarować dżemem morelowym.