Rump z jagnięciny, nerki, przecier z szalotki i bób
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Zadek z jagnięciny, nerki, szalotka purée & bób spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 729 kalorii, 28g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnego bób, liść laurowy, gałka masła i jagnięce nerki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Crostini z purée grochowym, rukolą i bób, Ron Siegel ' s lamb Chops With Sunchoke Puree & Shallot Marmolade, oraz Kebaby jagnięce i ziemniaczane z miętowym bób dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zacznij od czystej szalotki. Na dużej patelni roztopić masło na średnim ogniu i wymieszać z szalotkami i Zatoką. Doprawić solą i zmniejszyć ogień. Przykryć i pozostawić do potu i gotować bardzo delikatnie przez 40-50 minut, aż miękkie i półprzezroczyste. Powinny tworzyć dużo soków.
Wlać podwójną śmietanę i gotować przez 1 min.
Wyjąć z ognia i użyć szczeliny łyżką umieścić szalotki w blenderze z wystarczającą ilością płynu, aby umożliwić im czyste.
W razie potrzeby dodaj więcej płynu, ale powinieneś mieć gęstą konsystencję. Przepchnij przez sito, aby uzyskać gładszy wynik i odstaw na bok.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Aby ugotować jagnięcinę, podgrzać olej na patelni żaroodpornej do wysokiej temperatury, obficie przyprawić jagnięcinę i odłożyć tłuszcz i zabarwić. Obróć i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w zależności od tego, jak lubisz gotowane.
Wyjmij i odpocznij w ciepłym miejscu.
Aby ugotować nerki, rozgrzej patelnię z masłem, aż delikatnie się spieni.
Dodać przyprawione nerki i pozostawić do koloru na 2-3 min z jednej strony bez potrząsania patelnią. Odwróć je i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę.
Wyjąć, przełożyć na sito i pozostawić nad miską, aby wszelkie różowe soki mogły się odsączyć. Trzymaj nerki w cieple i wyrzuć różowe soki.
Na bób, zrobić vinaigrette z octem z białego wina i oliwy z oliwek, dodając czosnek i pietruszkę. Wymieszać, dodać do bób, a następnie wlać dowolne soki mięsne z jagnięciny.
Aby podać, łyżką trochę szalotki czystej na talerzu, pokroić jagnięcinę dość grubo i ułożyć na wierzchu, a następnie umieścić 2 połówki nerek na wierzchu jagnięciny. Łyżka wokół niektórych z bób vinaigrette i służyć.