Rump z jagnięciny, nerki, przecier z szalotki i bób

Rump z jagnięciny, nerki, przecier z szalotki i bób
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Zadek z jagnięciny, nerki, szalotka purée & bób spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 729 kalorii, 28g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga podwójnego bób, liść laurowy, gałka masła i jagnięce nerki. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Crostini z purée grochowym, rukolą i bób, Ron Siegel ' s lamb Chops With Sunchoke Puree & Shallot Marmolade, oraz Kebaby jagnięce i ziemniaczane z miętowym bób dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od czystej szalotki. Na dużej patelni roztopić masło na średnim ogniu i wymieszać z szalotkami i Zatoką. Doprawić solą i zmniejszyć ogień. Przykryć i pozostawić do potu i gotować bardzo delikatnie przez 40-50 minut, aż miękkie i półprzezroczyste. Powinny tworzyć dużo soków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Wlać podwójną śmietanę i gotować przez 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójny KremPodwójny Krem
3
Wyjąć z ognia i użyć szczeliny łyżką umieścić szalotki w blenderze z wystarczającą ilością płynu, aby umożliwić im czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W razie potrzeby dodaj więcej płynu, ale powinieneś mieć gęstą konsystencję. Przepchnij przez sito, aby uzyskać gładszy wynik i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Aby ugotować jagnięcinę, podgrzać olej na patelni żaroodpornej do wysokiej temperatury, obficie przyprawić jagnięcinę i odłożyć tłuszcz i zabarwić. Obróć i piecz w piekarniku przez 15-20 minut w zależności od tego, jak lubisz gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Wyjmij i odpocznij w ciepłym miejscu.
8
Aby ugotować nerki, rozgrzej patelnię z masłem, aż delikatnie się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Dodać przyprawione nerki i pozostawić do koloru na 2-3 min z jednej strony bez potrząsania patelnią. Odwróć je i kontynuuj gotowanie przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Wyjąć, przełożyć na sito i pozostawić nad miską, aby wszelkie różowe soki mogły się odsączyć. Trzymaj nerki w cieple i wyrzuć różowe soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Na bób, zrobić vinaigrette z octem z białego wina i oliwy z oliwek, dodając czosnek i pietruszkę. Wymieszać, dodać do bób, a następnie wlać dowolne soki mięsne z jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Fasola FavaFasola Fava
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Aby podać, łyżką trochę szalotki czystej na talerzu, pokroić jagnięcinę dość grubo i ułożyć na wierzchu, a następnie umieścić 2 połówki nerek na wierzchu jagnięciny. Łyżka wokół niektórych z bób vinaigrette i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Fasola FavaFasola Fava
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Nerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 CalaNerki Cielęce Pokrojone W Plastry O Grubości 1/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn