Rumieniące Się Jabłka
Rumieniące się jabłka to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 278 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Mieszanka jabłek, zmielony cynamon, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rumieniec Sangria, Gruszki Rumieniące, oraz Rumieńce Mimosy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz suchą mieszankę żelatyny i cynamonu w 3-do 4-qt. rondel.
Dodać wodę. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Jabłka obieramy i rdzewiejemy.
Dodać do mieszaniny żelatyny w rondlu; częściowo przykryć rondel pokrywką. Wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu 10 do 15 min. lub tylko do momentu, gdy jabłka będą delikatne widelcem, delikatnie obracając jabłka co 5 minut.
Jabłka podawać na ciepło. Lub schłodzić i przechowywać w szczelnie przykrytym pojemniku w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Podawać każde jabłko posypane 2 łyżkami. z bitej polewy.
Dekoruj świeżą miętą, w razie potrzeby.