Rum Crême Brûlée
Rum Crême Brûlée może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rum, żółtka jaj, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średnim, ciężkim rondlu.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować), mieszając od czasu do czasu.
W średniej misce wymieszać 1 łyżeczkę cukru, sól i żółtka, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj, stale mieszając trzepaczką. Wymieszać z rumem.
Podzielić mieszaninę mleka równomiernie między 6 (4-uncji) ramekins lub budyniu kubki.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 300 przez 50 minut lub do środka ledwo porusza się, gdy ramekin jest dotykany.
Wyjąć ramekiny z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić 4 godziny lub przez noc.
Przesiać 1 1/2 łyżeczki cukru równomiernie na każdym kremie. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Podawać natychmiast lub w ciągu 1 godziny.