Rukola, boczek i budyń chlebowy Gruyère
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 598 kalorii, 31g białka, oraz 49g tłuszczu każdy. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mleka, szalotka, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Budyń chlebowy z porem i Gruyere, Szynka i budyń chlebowy Gruyère z " jednego dobrego Dania, oraz Budyń chlebowy z dzikimi grzybami z kiełbasą i Gruyère.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Masło 2-qt płytkie naczynie do pieczenia.
Ubij razem mleko, śmietanę, jajka i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w dużej misce.
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, okazjonalnie, aż ostry.
Przełożyć szczypcami do ręczników papierowych, aby osuszyć, a następnie grubo pokruszyć.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni. Zwiększyć ogień do średniej wysokości i gotować szalotkę i czosnek, stale mieszając, aż złoty, około 1 minuty. Stopniowo dodawać rukolę i gotować, mieszając, aż zwiędnie.
Wymieszać mieszaninę rukoli, boczek, chleb i ser do kremu.
Przełożyć do naczynia do pieczenia i przykryć folią.
Piec 30 minut, następnie zdjąć folię i piec do złotego w miejscach, około 10 minut więcej.