Rugelach Żurawinowy
Żurawinowy Rugelach wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 48. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 96 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mocno brązowy cukier, cukier granulowany, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Spróbuj Rugelach Żurawinowy, Rugelach Pistacjowo-Żurawinowy, oraz Rugelach Żurawinowy Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, z mikserem na średniej prędkości, pokonać 1 szklanka masła, ser śmietankowy, i wanilia, aż będzie gładka.
Dodać 1/3 szklanki cukru granulowanego i brązowy cukier i ubić, aż będzie bardzo gładka.
W średniej misce wymieszaj 2 1/4 szklanki mąki, 1 łyżeczkę cynamonu i goździki.
Dodaj do mieszaniny masła, wymieszaj, a następnie ubijaj, aż dobrze się wymieszasz. Ciasto podzielić na trzy części i spłaszczyć każdy na dysku. Owiń każdy w folię i zamrozić do twardego, około 45 minut.
Z mąką wałek do ciasta, na lekko mąki powierzchni, rolki jeden dysk na raz do 1/8-cala grubości około 12 cali średnicy.
1/2 szklanki nadzienia żurawinowego, następnie posypać jedną trzecią posiekanej białej czekolady i jedną trzecią orzechów włoskich.
Pokrój każdą rundę na 16 klinów. Zaczynając od szerokiego końca, zwiń każdy klin wokół nadzienia; zgnij lekko każdą rolkę w półksiężyc.
Umieścić ciasteczka o 1 cal od siebie na maślane 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia.
W małej misce ubij żółtko i mleko, aby zmiksować. W innej małej miseczce wymieszaj pozostałą 1/3 szklanki cukru granulowanego i 1 łyżeczkę cynamonu.
Posmaruj ciasteczka lekko mieszanką jajeczną i posyp cukrem cynamonowym; wyrzuć pozostałą mieszankę jajeczną i zachowaj cukier cynamonowy do innych zastosowań.
Piec ciasteczka w 350 regularne lub Piec konwekcyjny, aż złoty kolor brązowy, 20 do 25 minut; jeśli pieczenia dwóch arkuszy na raz w jednym piekarniku, zmienić ich pozycje w połowie pieczenia.
Niech ciasteczka ostygną na arkuszach przez 5 minut, a następnie użyj szerokiej szpatułki, aby przenieść do stojaków, aby całkowicie ostygnąć.
Nadzienie żurawinowe: w robocie kuchennym wymieszać 2 1/2 szklanki świeżej żurawiny (posortowanej i opłukanej) lub rozmrożonej mrożonej żurawiny, 3 łyżki mielonego świeżego imbiru i 1 pomarańczę, opłukać i poćwiartować (nasiona odrzucone), aż będzie gładka.
Zeskrobać na patelni 3-do 4-quart i dodać 1/2 szklanki cukru; mieszać często na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszaninę zmniejsza się do około 2 filiżanek, około 10 minut. Schłodzić do ostygnięcia, około 30 minut.