Orzechowo-Oliwkowy Rugelach wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 48 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 32. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz serek śmietankowy, sól, grubo zmielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Rugelach z orzechów laskowych i oliwek, Czekolada Z Orzechami Laskowymi Rugelach, oraz Rugelach Z Orzechami Laskowymi I Brązowym Cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Grzać orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku na złoty kolor, o 10 protokół. (Pozostawić piekarnik włączony.) Lekko ostudzić, następnie zetrzeć luźne skórki w ręczniku kuchennym, podczas gdy orzechy są jeszcze ciepłe. Kiedy orzechy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, bardzo drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Tosty
Orzechy
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
W misce wymieszać mąkę, tymianek, pieprz i sól. Beat razem masło i ser w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Masło
Pieprz
Mąka Uniwersalna
Tymianek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać mieszankę mąki i wymieszać z małą prędkością, aż powstanie miękkie ciasto. Zbierz ciasto w kulkę, a następnie podziel ciasto na pół i owinąć każdą połowę folią. Spłaszczyć każdą połowę (w folii) i uformować każdą połowę w 4-calowy dysk. Schłodzić do jędrności, około 6 godzin. Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej (zajmie to 15 do 20 minut) przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
5
Wyjmij i wyrzuć folię z 1 połowy ciasta, zachowując drugą połowę owiniętą i schłodzoną. Rozpakowane ciasto umieść na środku 1 arkusza pergaminu z mąką. Ciasto pyłu z mąką i przykryć innym arkuszem pergaminu, a następnie rozwałkować ciasto na 9-calowy Okrągły (około 1/8 cala grubości). Ostrożnie odklej górny arkusz pergaminu i odstaw na bok. (Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, aby usunąć pergamin czysty, schłodzić do jędrności, 10 do 20 minut.) Powtórz procedurę z pozostałą połową ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Folia Foliowa
6
Posypać orzechy laskowe i oliwki równomiernie na rund ciasta, a następnie przestawić górne arkusze pergaminu na ciasto i nacisnąć delikatnie, aby pomóc orzechy i oliwki przylegają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy Laskowe
Oliwki
Ciasto
Orzechy
7
Usunąć i wyrzucić górne arkusze pergaminu i pokroić każdą rundę na 16 klinów. Zaczynając od najkrótszej strony 1 klina, rozwałkuj ciasto tak ciasno, jak to możliwe w kierunku spiczastego końca i przełóż na dużą blachę do pieczenia. Powtórz procedurę z pozostałymi klinami ciasta. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby zwinąć, schłodzić do jędrności.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Piec na złoty kolor, 20 do 25 minut. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Ciasto (w krążkach, nie rozwałkowane) można schłodzić do 1 dnia lub zamrozić do 1 miesiąca.* Rugelach najlepiej spożywać w dniu, w którym są wykonane, ale można je wykonać 1 dzień wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej. Podgrzać w nagrzanym piekarniku 163° 10 do 12 minut.