Rude Zatrzaski
Ginger Snaps może być tylko deserem, którego szukasz. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 3G tłuszczu i w sumie 118 kalorii. Ten przepis służy 48. 7 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką imbir, mielony imbir, mielony goździk i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 9%, to danie można poprawić. Podobne przepisy to Rude Zatrzaski, Rude Zatrzaski, oraz Imbir Zaskoczy I.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, imbir, kardamon, goździki i sól.
Umieść brązowy cukier i masło w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę łopatkową i ubijaj na niskich obrotach, aż będą lekkie i puszyste, 1 do 2 minut.
Dodaj melasę, jajko i świeży imbir i ubijaj na średnim poziomie przez 1 minutę.
Dodaj skrystalizowany imbir i za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj suche składniki na mokro i mieszaj, aż dobrze się połączą.
Za pomocą miarki wielkości 2 łyżeczek upuść ciasto na wyłożoną pergaminem pół blachy w odległości około 2 cali od siebie.
Piecz na środkowym ruszcie piekarnika przez 12 minut, aby uzyskać lekko gumiaste ciasteczka lub 15 minut, aby uzyskać bardziej chrupiące ciasteczka. Obróć patelnię w połowie gotowania.
Wyjmij z piekarnika, w razie potrzeby posyp cukrem szlifierskim i pozostaw ciasteczka na blasze przez 30 sekund przed przeniesieniem na ruszt, aby całkowicie ostygły. Powtórz z całym ciastem. Przechowywać w hermetycznym pojemniku do 10 dni. W razie potrzeby możesz zgarnąć i zamrozić ciasto na blasze, a po zamrożeniu umieścić w zamykanej torbie do przechowywania.
Piec bezpośrednio z zamrażarki jak powyżej.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka Gingersnap w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, Maderą i Prosecco. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.