Rożki Do Lodów Wiśniowych Z Ciemną Czekoladą
Ciemna czekolada-Dipped Cherry Ice Cream Cones może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 842 kalorie, 16G białka, oraz 55 g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 18 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś szyszki cukru, czekoladę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Miętowe Czekoladowe Rożki Do Lodów, Dipped Ice Cream Cones, oraz Marshmallow Dipped Ice Cream Cones.
Instrukcje
Łyżka niektórych lodów do 1 stożka, pakując się do wypełnienia. Zanurz dużą (1/4 szklanki) okrągłą miarkę lodów w misce z gorącą wodą. Scooplarge mounded kulkę lodów na stożku, naciskając delikatnie. Stań stożek w małym szkle; umieść w zamrażarce. Powtórz z pozostającymikones i lody, umieszczając każdy conein indywidualny kieliszek. Zamrozić od 2 do 8 godzin.
Umieść słodko-gorzką czekoladę i olej w małej szklanej misce. Kuchenka mikrofalowa na średnio wysokimuzolejona czekolada jest stopiona, zatrzymującokólnie wymieszać, około 1 1/2 minuty.
Pozostaw tylko do ostygnięcia, około 10 minut.
Umieść czekoladę w innej małej szklance; rozpuść w kuchence mikrofalowej na średniej wysokości, zatrzymując się od czasu do czasu, aby wymieszać, około 1 minuty.
Umieść nakrętki na talerzu. Działa szybko i przechylając miskę słodko-gorzkiej czekolady, aby utworzyć głęboki basen, zanurzyć koniec lodów z czekolady coneinto, obracając się w płaszcz. Delikatnie wstrząsnąć, pozwalając nadmiar czekolady kapać z powrotem do miski. Natychmiast zwiń dolną połówkę miarki zanurzonej w kokolacie w orzechach. Dip forkinto biała czekolada; linie mżawki nad topof stożka.
Umieść stożek w szkle; wróć do zamrażarki.Powtórz z pozostałymi stożkami. Freeze 1 hour.DO naprzód: można dokonać 1 dzień naprzód.Stożki owinąć w folię; przechowywać zamrożone.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem do lodów. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "