Rożen śródziemnomorski noga jagnięca z ziemniakami, koprem włoskim i oliwkami

Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Śródziemnomorska rożen noga jagnięcina z ziemniakami, koprem włoskim i oliwkami może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, skórkę z cytryny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Śródziemnomorski pieczony pstrąg z oliwkami, koprem i pomidorami, Śródziemnomorska Kolacja Omlet Z Koprem Włoskim, Oliwkami I Koperkiem, oraz Śródziemnomorska Kolacja omlet z koprem włoskim, oliwkami i koperkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czosnek, skórkę, olej i 2 łyżeczki soli połączyć w małej misce i odstawić.
Połączyć pozostałe 2 łyżeczki soli, papryki, kolendry i kminku w osobnej misce i odstawić.Przygotuj 7 lub 8 (20 cali) długości sznurka rzeźniczego.
Usunąć i wyrzucić siatkę lub sznurek wokół jagnięciny. Rozwiń jagnięcinę i połóż ją płasko i tłusto na powierzchni roboczej. Używając rąk, rozetrzyj całą mieszankę cytrynowo-czosnkową równomiernie na powierzchni jagnięciny i dopraw pieprzem.
Usuń środkowy pręt (rożen) i widelce z grilla gazowego na zewnątrz z mocowaniem do rożna. Włącz palnik rożenowy, włącz lewy i prawy palnik grillowy na średni (pozostaw środkowy palnik wyłączony) i pozwól grillowi ogrzać się na średni (około 177° do450). W międzyczasie załaduj jagnięcinę na rożen i przygotuj warzywa.Przesuń 1 widelec z zębami na rożen z zębami skierowanymi do wewnątrz, ustawiając go około 10 cali od końca rożna i dokręć widelec do połowy. Przesuń ślinę przez środek jagnięciny wzdłuż i popchnij jagnięcinę na zęby widelca, aż będzie mocno osadzona. Przymocuj drugi widelec z zębami skierowanymi do wewnątrz i przesuń go w dół, aż będzie mocno osadzony w jagnięcinie. W razie potrzeby wyreguluj widelce i jagnię tak, aby były wyśrodkowane na rożnie. Dokręcić oba widelce na miejsce; odstawić. Wyłożyć obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Ziemniaki pokroić na pół i umieścić je na blasze do pieczenia.
Dodać koper włoski i cebulę, skropić olejem, dodać odmierzoną sól i doprawić pieprzem. Obróć wszystkie kawałki ziemniaków pocięte bokiem w dół.
Oliwki posypać; odstawić.Gdy grill jest gotowy, załaduj spiczasty koniec rożna na silnik rożna.
Umieść arkusz warzyw bezpośrednio na ruszcie grillowym pod jagnięciną. Włącz silnik rożna, przykryj grill i gotuj, mieszając warzywa co 30 minut, aż termometr do odczytu błyskawicznego włożony do środka jagnięciny zarejestruje 135 ° F do 140 ° F, około 1 do 1 1/2 godziny.Wyłącz silnik rotisserie, palnik rotisserie i palniki grillowe. Używając uchwytów do garnków lub ręczników kuchennych, ostrożnie wyjmij rożen na deskę do krojenia i poluzuj widelce.
Wyjmij jagnięcinę z rożna i usuń widelce. Namiot jagnięcinę luźno folią aluminiową i pozostawić na co najmniej 10 minut.
Wyjmij tacę z warzywami z grilla i przykryj folią aluminiową.
Wytnij i wyrzuć sznurek z jagnięciny.
Mięso pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala i podawać z warzywami.