Rozmarynowa pierś z indyka
Pierś z indyka z rozmarynem może być po prostu bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 33 g białka i 4 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 15 osób i kosztuje 1,96 USD za porcję. Mieszanka rozmarynu, ząbków czosnku, oliwy z oliwek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 49%. Podobne przepisy obejmują pierś indyka z rozmarynem, pieczoną pierś z indyka z rozmarynem i pieczoną pierś z indyka z sosem rozmarynowym.
Instrukcje
W robocie kuchennym wymieszaj olej, czosnek, rozmaryn, sól, paprykę i pieprz; przykryć i dusić, aż czosnek zostanie grubo posiekany.
Palcami ostrożnie oddziel skórę z obu stron piersi indyka.
Połowę mieszanki czosnkowej rozsmaruj na mięsie pod skórą. Wygładź mięso na skórze i przymocuj wykałaczkami do spodniej strony piersi.
Rozłóż pozostałą mieszaninę czosnku na skórze indyka.
Pierś z indyka ułóż na ruszcie w płytkiej brytfance.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 1,5–2 godziny lub do momentu, aż termometr wskaże 170°.
Przed pokrojeniem odstaw na 15 minut. Wyrzuć wykałaczki.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava