Rozmaryn szaszłyki z grzybów Shiitake, brokułów i ząbków czosnku
Rozmaryn szaszłyki z grzybów Shiitake, brokułów i ząbków czosnku jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, gałązki rozmarynu, liście rozmarynu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 53 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kalafior I Brokuły Z Prażonymi Ząbkami Czosnku, Makaron Soba z brokułami i grzybami Shiitake, oraz Balsamiczny Czosnek Grillowane Szaszłyki Grzybowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Składniki marynaty połączyć w misce i odstawić.
Brokuły blanszować we wrzącej osolonej wodzie przez 2 minuty.
Na małej patelni na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek i gotować ząbki czosnku, aż będą złote i miękkie. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Usuń liście z dolnej 2/3 gałązek rozmarynu i zarezerwuj je do przyszłego użycia. Na każdą gałązkę rozmarynu wymieszać grzyby, brokuły i prażony ząbek czosnku.
Gotowe szaszłyki wyłożyć na blachę do pieczenia, posmarować marynatą, doprawić solą i pieprzem.
Grillować szaszłyki rozmarynu na średnim ogniu przez około 1 1/2 minuty z każdej strony.
Podawać z małym klinem sera Cambozola.