Rozmaryn marynowane udka z kurczaka z pikantną pomarańczową glazurą i smakiem pomarańczowo-ananasowym

Rozmaryn marynowane udka z kurczaka z pikantną pomarańczową glazurą i smakiem pomarańczowo-ananasowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj rozmaryn marynowane udka z kurczaka z pikantną pomarańczową glazurą i smakiem pomarańczowo-ananasowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1310 kalorii, 42g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, pikantnej pomarańczowej glazury, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Udka z kurczaka z pomarańczowo-imbirową glazurą, Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, oraz Kurczak rozmarynowy z pomarańczowo-klonową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki umieścić w średnim rondlu i zagotować na grillu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki. Odstawić 1/4 szklanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
W dużym naczyniu do pieczenia ubić oliwę, czosnek i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Kurczaka wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj skórkę z boku do złotego koloru, około 4 do 5 minut. Odwróć i kontynuuj grillowanie przez 6 do 7 minut, aż do ugotowania, obracając i fastrygując pikantną pomarańczową glazurą co 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Zdejmij z grilla, połóż na talerzu i posmaruj reserved pikantną pomarańczową glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać z dodatkiem smaków pomarańczowo-ananasowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
1
Połącz wszystkie składniki w misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn