Rozmaryn marynowane udka z kurczaka z pikantną pomarańczową glazurą i smakiem pomarańczowo-ananasowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj rozmaryn marynowane udka z kurczaka z pikantną pomarańczową glazurą i smakiem pomarańczowo-ananasowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1310 kalorii, 42g białka, oraz 93g tłuszczu każdy. Na 3,86 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, pikantnej pomarańczowej glazury, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Udka z kurczaka z pomarańczowo-imbirową glazurą, Grillowane udka z kurczaka z Tamaryndowcem i pomarańczową glazurą, oraz Kurczak rozmarynowy z pomarańczowo-klonową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki umieścić w średnim rondlu i zagotować na grillu. Gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki. Odstawić 1/4 szklanki.
W dużym naczyniu do pieczenia ubić oliwę, czosnek i rozmaryn.
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Kurczaka wyjąć z marynaty i doprawić solą i pieprzem do smaku. Grilluj skórkę z boku do złotego koloru, około 4 do 5 minut. Odwróć i kontynuuj grillowanie przez 6 do 7 minut, aż do ugotowania, obracając i fastrygując pikantną pomarańczową glazurą co 2 minuty.
Zdejmij z grilla, połóż na talerzu i posmaruj reserved pikantną pomarańczową glazurą.
Podawać z dodatkiem smaków pomarańczowo-ananasowych.
Połącz wszystkie składniki w misce i doprawić solą i pieprzem.