Rozmaryn-kasza manna okrągła z sezamem i solą morską
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rozmarynu-semoliny z sezamem i solą morską. Ten przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, rozmaryn, mąkę z kaszy mannej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Rozmaryn sól morska precle z sosem serowym rozmaryn Cheddar, łosoś miso z solą sezamową, oraz Edamame z solą limonkowo-sezamową.
Instrukcje
Umieść 1 1/4 szklanki ciepłej wody w średniej misce; posypać drożdże i wymieszać, aby wymieszać.
Odstawić 5 minut, aby zmiękczyć.
Ubijamy do rozpuszczenia drożdży.
Dodaj 1 1/4 szklanki mąki uniwersalnej; trzepaczka do gładkiej. Przykryj miskę folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej (około 24°), aż powstaną pęcherzyki i mieszanina drożdży zwiększy się ponad dwukrotnie, około 45 minut.
Trzepaczka pozostałe 1/2 szklanki ciepłej wody, oliwa z oliwek, i rozmaryn w dużej misce do mieszania. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj mąkę z kaszy mannej i 2 łyżeczki drobnoziarnistej soli morskiej (ciasto będzie bardzo suche). Wymieszać z mieszaniną drożdży. Pracować w 3/4 szklanki mąki uniwersalnej. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj, aż będzie gładka, dodając więcej mąki uniwersalnej przez łyżki stołowe, jeśli jest lepka.
Pozwól odpocząć 5 minut. Zagniataj, aż ciasto wróci do formy po naciśnięciu kciukiem, około 8 minut.
Przenieść ciasto do miski; obrócić do płaszcza. Pokrowiec z folią.
Pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Spłaszczyć ciasto na 18x12-calowy prostokąt. Zaczynając od 1 długiego boku, zwinąć mocno, aby utworzyć 2 1/2 cala średnicy, 20-calowy kłód. Z boku szwu w dół, kształt Zaloguj się do pierścienia, wstawiając 1 koniec do drugiego końca; gładki szew.
Linia do pieczenia blachy z pergaminem.
Posypać arkusz dodatkową mąką z kaszy mannej.
Przenieś pierścień ciasta na przygotowany arkusz, zmieniając kształt w razie potrzeby, aby utworzyć gładkie koło.
Posypać 1 1/2 łyżeczki nasion sezamu, naciskając lekko przylegać. Przykryć luźno folią.
Niech chleb rośnie w temperaturze pokojowej, aż prawie podwoi objętość, około 45 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wyjmij folię z chleba. Za pomocą ostrego noża, wyciąć 1/4-cala-głębokie szczeliny na całej drodze wokół górnej bochenka. Chleb spryskać lekko wodą.
Posypać 1 1/2 łyżeczki sezamu i 1 łyżeczkę soli gruboziarnistej.
Pieczemy chleb 15 minut, spryskując lekko wodą co 5 minut. Kontynuuj piec bez rozpylania, aż chleb będzie złotobrązowy i brzmi pusto po naciśnięciu na dno, o 30 minut dłużej.
Przełożyć chleb do stelaża i całkowicie ostudzić.
* Mąka z kaszy mannej jest dostępna w sklepach specjalistycznych, na rynkach włoskich i w niektórych supermarketach.