Rozgrzewające warzywne curry
Rozgrzewające wegetariańskie curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 402 kalorie, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako bardzo przystępne danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 20 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz chleb naan, dyni, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Soul Warming Veggie Zupa Wołowa, Wspaniałe Curry Wegetariańskie, oraz Rainbow Veggie Curry 2.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu. Podsmażamy w kabaczku i cebuli, następnie delikatnie smażymy przez około 5 minut, aż będzie miękka, ale nie brązowa. Dodajemy pastę curry i gotujemy jeszcze 1 min. Śmietanę kokosową wymieszać z 300 ml wrzącej wody, następnie przelać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodać fasolę na patelnię, a następnie gotować przez około 3-5 minut więcej, aż wszystko będzie po prostu miękkie.
Podawać z rozgrzanym chlebem naan.