Rozgrzewające warzywne curry

Rozgrzewające warzywne curry
Rozgrzewające wegetariańskie curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 402 kalorie, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako bardzo przystępne danie główne. Ten przepis z BBC Good Food ma 20 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz chleb naan, dyni, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Soul Warming Veggie Zupa Wołowa, Wspaniałe Curry Wegetariańskie, oraz Rainbow Veggie Curry 2.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w rondlu. Podsmażamy w kabaczku i cebuli, następnie delikatnie smażymy przez około 5 minut, aż będzie miękka, ale nie brązowa. Dodajemy pastę curry i gotujemy jeszcze 1 min. Śmietanę kokosową wymieszać z 300 ml wrzącej wody, następnie przelać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Pasta CurryPasta Curry
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać fasolę na patelnię, a następnie gotować przez około 3-5 minut więcej, aż wszystko będzie po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Podawać z rozgrzanym chlebem naan.
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia74
Magazyn