Rozdrobniona Wołowina z sosem Tomatillo
Rozdrobniona Wołowina z sosem Tomatillo może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz liść laurowy, ząbki czosnku, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rozdrobniona wołowina w sosie kreolskim (Ropa Vieja), Filety z polędwicy wołowej z Shiitakes w Morita Chile i sosem Tomatillo, oraz Pokrojony kurczak i Tomatillo Tacos z queso Fresco.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pomidory i następne 3 składniki; smażyć 7 minut lub aż lekko rumiane.
Pulse Tomatillo mieszaniny, kolendra, i 1/4 łyżeczki soli w maszynce, aż grubo posiekane.
Przełożyć do średniej miski. Odstawić.
W dużym rondlu wymieszać stek z pozostałymi 4 składnikami i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 45 minut lub aż mięso będzie miękkie.
Wyjąć stek do średniej miski, odrzucając cebulę i przyprawy. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozdrobnić mięso. Wymieszać z sosem tomatillo.
Podawać ze świeżymi sosami.
Wskazówka: możesz zastąpić stek z flanki stekiem ze spódnicy. Gotować 2 1/2 godziny lub do miękkości.