Rozdrobniona Sałatka z kapusty, pomidorów, fety i mięty

Rozdrobniony jarmuż, pomidory, feta i sałatka miętowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 13g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 7,37 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, ząbki czosnku, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Freekeh i rozdrobniona Sałatka z jarmużu z burakami i fetą, Sałatka Farro z pomidorami, ogórkiem, miętą i fetą, oraz Jarmuż z pomidorami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć i wyrzucić twarde łodygi. Ułóż liście w stosy, pokrój w poprzek na 1/4-calowe wstążki i umieść w dużej misce.
Dodaj 2 łyżeczki oleju i 1/2 łyżeczki soli i delikatnie wyciśnij i wrzuć liście rękami, aż będą pokryte olejem i lekko zmiękną.
Czosnek i pozostałą 1/2 łyżeczki soli umieścić na desce do krojenia i przeciągnąć bok noża szefa kuchni po nich pod kątem 15 stopni, aż utworzy się gładka pasta.
Przenieść pastę czosnkową do średniej, niereaktywnej miski, dodać ocet i musztardę, i ubić do połączenia. Podczas ciągłego ubijania, dodaj pozostały olej w powolnym, stałym strumieniu, aż do pełnego włączenia.
Dodać dressing do miski z jarmużu i wrzucić do herbu liści.
Dodaj pomidory, feta, szalotki, i mięta i wrzucić do połączenia. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.