Roy ' s Homestyle Chicken Curry
Roy ' s Homestyle Chicken Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 604 kalorie, 26g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, olej sałatkowy, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homestyle Chicken Pot Pie, Homestyle Chicken Pot Pie, oraz Homestyle Chicken Pot Pie.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka. Kurczaka opłukać i osuszyć.
Umieść 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu.
Dodać olej i zawirować do płaszcza patelni; gdy gorące, dodać kurczaka i brązowy z każdej strony, o 5 minut w sumie.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Tymczasem przycinaj i odrzucaj koniec korzenia i grube zewnętrzne liście trawy cytrynowej.
Pokrój łodygę na 4-calowe sekcje i zmiażdż młotkiem lub tępą krawędzią noża.
Na patelni dodać mleko kokosowe, pastę curry i cukier. Mieszaj, aż mieszanina zostanie gładko wymieszana. Wymieszać 1 łyżkę sosu rybnego i dodać trawę cytrynową, imbir i czosnek.
Odstawić 4 najładniejsze liście bazylii; resztę dodać do patelni wraz z kurczakiem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 15 minut. Obrócić kurczaka, przykryć i nadal gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w kości (pokroić do testu), 10 do 15 minut dłużej.
Kurczaka zdjąć z sosu i położyć na półmisku; ogrzać. Łyżką szczelinową Usuń trawę cytrynową, czosnek, imbir i bazylię, w razie potrzeby. Jeśli chcesz, aby sos był wystarczająco gęsty, aby pokryć kurczaka aksamitną warstwą, zagotuj i wymieszaj, aby lekko zmniejszyć.
Polać kurczaka sosem i posypać pozostałymi liśćmi bazylii. Doprawić do smaku sosem rybnym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów