Roy ' s Homestyle Chicken Curry

Roy ' s Homestyle Chicken Curry
Roy ' s Homestyle Chicken Curry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 604 kalorie, 26g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, olej sałatkowy, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homestyle Chicken Pot Pie, Homestyle Chicken Pot Pie, oraz Homestyle Chicken Pot Pie.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić skórę kurczaka. Kurczaka opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Umieść 10-do 12-calową patelnię nieprzywierającą na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać olej i zawirować do płaszcza patelni; gdy gorące, dodać kurczaka i brązowy z każdej strony, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Tymczasem przycinaj i odrzucaj koniec korzenia i grube zewnętrzne liście trawy cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
6
Pokrój łodygę na 4-calowe sekcje i zmiażdż młotkiem lub tępą krawędzią noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Na patelni dodać mleko kokosowe, pastę curry i cukier. Mieszaj, aż mieszanina zostanie gładko wymieszana. Wymieszać 1 łyżkę sosu rybnego i dodać trawę cytrynową, imbir i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Eliksir GEliksir G
Sos RybnySos Rybny
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podgrzać do wrzenia.
9
Odstawić 4 najładniejsze liście bazylii; resztę dodać do patelni wraz z kurczakiem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 15 minut. Obrócić kurczaka, przykryć i nadal gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie będzie już różowy w kości (pokroić do testu), 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Kurczaka zdjąć z sosu i położyć na półmisku; ogrzać. Łyżką szczelinową Usuń trawę cytrynową, czosnek, imbir i bazylię, w razie potrzeby. Jeśli chcesz, aby sos był wystarczająco gęsty, aby pokryć kurczaka aksamitną warstwą, zagotuj i wymieszaj, aby lekko zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
11
Polać kurczaka sosem i posypać pozostałymi liśćmi bazylii. Doprawić do smaku sosem rybnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Sos RybnySos Rybny
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn