Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 121 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz grzyby shiitake, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, Rosół z kulkami Macy, oraz Wiosenny rosół z kulkami Macy.
Instrukcje
1
Przygotuj kulki Macy: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Odciąć łodygi kopru włoskiego i zarezerwować do innego zastosowania (doskonałe do bulionów rybnych i gulaszy). Jeśli są jakieś atrakcyjne pierzaste liście, odstawić około 2 łyżki z nich do dekoracji zupy. Ćwierć cebulki i przyciąć łodygi, dolny twardy rdzeń i wszelkie twarde części. Wybierz płytką patelnię do pieczenia na tyle dużą, aby zmieścić koper włoski w jednej warstwie i włóż 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
3
Dodać koper i wrzucić, aż dobrze pokryte. Koper upiec na bladozłoty, około 20 minut, następnie odwrócić Koper i piec przez 10 minut dłużej. Wymieszać bulion, czosnek, sól i pieprz do smaku i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć patelnię folią i gotować przez 35 do 45 minut dłużej, lub aż Koper będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wyjmij folię, wymieszaj i piecz przez kilka minut, aby odparować większość płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
5
Koper włoski i czosnek przełożyć do robota kuchennego i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki tymianku, sól (będzie potrzebował około 1 łyżeczki), pieprz do smaku, a nasiona kopru włoskiego, jeśli używasz. Przy włączonej maszynie dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju przez rurkę zasilającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Potrzebujesz 1 szklanki puree, więc nosh na wszelkie dodatkowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Ubijaj jajka po kolei.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Dodać macę i dobrze wymieszać. Jeśli możesz uformować bryłę w bardzo miękką kulkę wielkości orzecha włoskiego (ciasto stanie się twardsze, gdy go schłodzisz), nie dodawaj więcej Macy. Jeśli to konieczne, dodaj tylko tyle Macy posiłek, aby umożliwić Ci to zrobić. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 lub do 4 godzin, więc posiłek Maca może pić w płynie i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Starta
Krótkie Laski Cynamonu
1 średnia Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plasterki
10
Gdy gotujesz, przynieś 4 ćwiartki wody i 1 łyżkę soli do szybkiego wrzenia w dużym, szerokim, pokrywanym garnku. Zanurzając ręce w zimnej wodzie, w razie potrzeby rzuć ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdy wszystkie kulki są zwinięte, a woda gotuje się wściekle, włącz ciepło do łagodnego wrzenia. Ostrożnie wsuń kulki po kolei i szczelnie przykryj garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krótkie Laski Cynamonu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki Life Savers
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Podgrzać na wolnym ogniu i gotować na małym ogniu przez 30 minut, bez zdejmowania pokrywy. (Będą gotować na bezpośrednim ogniu, a także za pomocą pary, co sprawia, że dmuchają i puchną, a podnoszenie pokrywy pozwoli części tej pary uciec.) Wyjąć kluski i pokroić na pół. Powinien być lekki, puszysty i całkowicie ugotowany. Jeśli tak nie jest, kontynuuj gotowanie jeszcze kilka minut.
12
Delikatnie wyjmij kulki skimmerem lub dużą łyżką szczelinową—są zbyt kruche, aby wlać je do durszlaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Skimmer
13
Kiedy kulki Macy są prawie gotowe, zacznij zupę:Przynieś bulion na wolnym ogniu w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
14
Dodać kulki Macy, grzyby, szparagi i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż warzywa będą miękkie.
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1
Możesz gotować kulki Macy z 2 do 3 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
2
Odcedzić je i przykryć bulionem, aby były wilgotne, zanim odłożysz je na bok, aż będziesz gotowy do podgrzania.Eksperyment z kulkami Macy z puree z innych warzyw, takich jak buraki, marchew, por, grzyby lub szalotka. Prażone warzywa pochłaniają mniej wilgoci niż gotowane lub gotowane na parze (dlatego wymagają mniej mączki Macy, dzięki czemu są lżejsze). Są również bardziej aromatyczne.