Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 121 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz grzyby shiitake, oliwę z oliwek, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Rosół ze szparagami i Shiitakes, podawany z pieczonymi kulkami Macy z kopru włoskiego, Rosół z kulkami Macy, oraz Wiosenny rosół z kulkami Macy.
Instrukcje
1
Przygotuj kulki Macy: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Odciąć łodygi kopru włoskiego i zarezerwować do innego zastosowania (doskonałe do bulionów rybnych i gulaszy). Jeśli są jakieś atrakcyjne pierzaste liście, odstawić około 2 łyżki z nich do dekoracji zupy. Ćwierć cebulki i przyciąć łodygi, dolny twardy rdzeń i wszelkie twarde części. Wybierz płytką patelnię do pieczenia na tyle dużą, aby zmieścić koper włoski w jednej warstwie i włóż 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Dodać koper i wrzucić, aż dobrze pokryte. Koper upiec na bladozłoty, około 20 minut, następnie odwrócić Koper i piec przez 10 minut dłużej. Wymieszać bulion, czosnek, sól i pieprz do smaku i 1/2 łyżeczki tymianku. Przykryć patelnię folią i gotować przez 35 do 45 minut dłużej, lub aż Koper będzie bardzo miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij folię, wymieszaj i piecz przez kilka minut, aby odparować większość płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Koper włoski i czosnek przełożyć do robota kuchennego i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki tymianku, sól (będzie potrzebował około 1 łyżeczki), pieprz do smaku, a nasiona kopru włoskiego, jeśli używasz. Przy włączonej maszynie dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju przez rurkę zasilającą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Zeskrobać mieszaninę do dużej miski. Potrzebujesz 1 szklanki puree, więc nosh na wszelkie dodatkowe.
Dodać macę i dobrze wymieszać. Jeśli możesz uformować bryłę w bardzo miękką kulkę wielkości orzecha włoskiego (ciasto stanie się twardsze, gdy go schłodzisz), nie dodawaj więcej Macy. Jeśli to konieczne, dodaj tylko tyle Macy posiłek, aby umożliwić Ci to zrobić. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 lub do 4 godzin, więc posiłek Maca może pić w płynie i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Gdy gotujesz, przynieś 4 ćwiartki wody i 1 łyżkę soli do szybkiego wrzenia w dużym, szerokim, pokrywanym garnku. Zanurzając ręce w zimnej wodzie, w razie potrzeby rzuć ciasto na kulki wielkości orzecha włoskiego. Gdy wszystkie kulki są zwinięte, a woda gotuje się wściekle, włącz ciepło do łagodnego wrzenia. Ostrożnie wsuń kulki po kolei i szczelnie przykryj garnek.
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Podgrzać na wolnym ogniu i gotować na małym ogniu przez 30 minut, bez zdejmowania pokrywy. (Będą gotować na bezpośrednim ogniu, a także za pomocą pary, co sprawia, że dmuchają i puchną, a podnoszenie pokrywy pozwoli części tej pary uciec.) Wyjąć kluski i pokroić na pół. Powinien być lekki, puszysty i całkowicie ugotowany. Jeśli tak nie jest, kontynuuj gotowanie jeszcze kilka minut.
12
Delikatnie wyjmij kulki skimmerem lub dużą łyżką szczelinową—są zbyt kruche, aby wlać je do durszlaka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Skimmer
13
Kiedy kulki Macy są prawie gotowe, zacznij zupę:Przynieś bulion na wolnym ogniu w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
14
Dodać kulki Macy, grzyby, szparagi i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Maca
15
Używając szczelinowej łyżki, przenieś kulki Macy do płytkich misek do zupy i kadzi gorącą zupę i warzywa nad nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Maca
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1
Możesz gotować kulki Macy z 2 do 3 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
2
Odcedzić je i przykryć bulionem, aby były wilgotne, zanim odłożysz je na bok, aż będziesz gotowy do podgrzania.Eksperyment z kulkami Macy z puree z innych warzyw, takich jak buraki, marchew, por, grzyby lub szalotka. Prażone warzywa pochłaniają mniej wilgoci niż gotowane lub gotowane na parze (dlatego wymagają mniej mączki Macy, dzięki czemu są lżejsze). Są również bardziej aromatyczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maca
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte