Rosół z kurczaka i rosół z makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 53g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 762 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś połamane Anielskie włosy, sól i pieprz, w częściach, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać liście laurowe można śledzić to danie główne z Urocze Babeczki Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski rosół z mlekiem kokosowym {&Flu Fighter Stock}, Łatwy rosół z makaronem z resztek pieczonego kurczaka, oraz Zupa Z Makaronem Z Makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć kurczaka, cebula, czosnek, Cała marchew, cały łodyga selera, liście laurowe, i pietruszka, jeśli używasz go, w stockpot.
Składniki, których będziesz potrzebować
żebro Selera
Liście Laurowe
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Marchew
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać 8 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło tak, że ciecz pęcherzyki delikatnie, ale równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
3
Przykryć i gotować, mieszając delikatnie co około 15 minut, aż kurczak będzie w pełni ugotowany (30-40 minut na części, 50-60 minut na całość). W razie potrzeby dodaj wodę, aby utrzymać kurczaka w zanurzeniu. Aby sprawdzić przydatność, użyj szczelinowej łyżki lub szczypiec, aby ostrożnie podnieść trochę kurczaka i przebić go cienkim nożem. Nie należy napotkać oporu, a mięso powinno być białe aż do kości i może zacząć odpadać w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Woda
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Nóż
Szczypce
4
Ostrożnie przełożyć kurczaka z garnka do płytkiej miski szczypcami. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zdjąć i wyrzucić skórę; wyciągnąć mięso z kości i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Rezerwa 2 filiżanki do zupy i przechowywać w lodówce resztę do innego użytku. Jeśli masz czas, wróć kości do garnka i pozwól gotować na wolnym ogniu przez kolejne 15-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Stado
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Garnek
5
Na duży garnek nałożyć sitko lub durszlak i ostrożnie wlać wywar; nacisnąć na warzywa, aby wydobyć jak najwięcej płynu, a następnie wyrzucić. Ściągnij tłuszcz z góry. Powinieneś mieć około 7 filiżanek; jeśli nie, dodaj trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ekstrakt
Stado
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Sito
Garnek
6
Posypać bulion odrobiną soli i pieprzu. (Jeśli chcesz tylko zrobić bulion z kurczaka, zatrzymaj się tutaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Stado
7
Umieść garnek na średnim ogniu. Doprowadzić go tylko do wrzenia, a następnie obniżyć ciepło tak płynne pęcherzyki stale.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj posiekaną marchewkę i seler, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą tak ostre lub miękkie, jak chcesz (w dowolnym miejscu od 10-30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marchew
Seler
9
Wymieszać z makaronem i zarezerwowane 2 filiżanki kurczaka; dostosować ciepło tak mieszaniny pęcherzyki równomiernie i zachować gotowanie, aż makaron jest miękki, ale nie mushy (kolejne 5-10 minut). Posmakuj i dostosuj przyprawę, udekoruj zarezerwowanymi liśćmi selera i podawaj.