Rosół z Indyka
Rosół z indyka wymaga około 2 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 480 kalorii, 71 g białka i 18 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Mieszanka liści laurowych, selera, marchwi i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 83%. Ten wynik jest spektakularny. Wypróbuj rosół z indyka, domowy rosół z indyka i rosół z kością z indyka, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Włóż nożyce kuchenne do tuszy i wykonaj kilka nacięć na początek. Następnie rękami ostrożnie rozciągnij tuszę na 4 lub 5 części.
W garnku wymieszaj tuszę, cebulę, marchewkę, seler, pietruszkę, czosnek, ziarna pieprzu i liście laurowe. Zalać zimną wodą (około 7 litrów).
Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniego. Gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny, od czasu do czasu zbierając pianę lub tłuszcz z powierzchni dużą łyżką lub kadzią.
Przelać przez sitko o dużych oczkach do garnka; wyrzucić ciała stałe. Lekko ostudzić, następnie przechowywać w lodówce w zakrytych pojemnikach do 3 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.