Roquefort & Walnut rolls
Przepis Roquefort & walnut rolls mogą być wykonane w około 50 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 499 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.8 za porcję. 132 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga orzechów włoskich, masła, jaj i saszetek szybko działających drożdży. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bułeczki Roquefort i Orzech włoski, Roquefort i tosty Sałatka z orzechów włoskich, oraz Cykoria-endywia Roquefort i sałatka z orzechów włoskich.
Instrukcje
Włożyć orzechy do robota kuchennego i drobno posiekać; odstawić na bok.
Do miski włożyć mąki, 10 g soli, drożdże, masło i 300 ml wody, wymieszać i zacząć masować składniki przez minutę. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, dodać więcej wody łyżkę na raz, aby miękkie, ale nie lepkie ciasto, a następnie ugniatać w misce na kolejne kilka minut, aby doprowadzić ciasto razem.
Wyłożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i dobrze wyrabiać przez 10 minut przed powrotem do miski. Przykryć miskę folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 1 godzinę. krótko zagnieść orzechy włoskie do ciasta, a następnie pozostawić do wyrośnięcia w misce na kolejne 20 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok.
Roquefort rozsypać równomiernie na cieście i lekko docisnąć.
Umieść prostokąt o szerokości linii przed sobą i zwiń prostokąt jak rolkę Szwajcarską.
Pokroić na 8 równych kawałków i umieścić je na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia, przyciąć stronę w dół. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na 1 godz.
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Posmaruj każdą rundę ciasta ubitym jajkiem i piecz przez 20 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut i jeść jeszcze ciepłe. Są pyszne samodzielnie lub podawane z zupą lub grubą sałatką z jabłkiem.